Hrvatska na EB2017 – 5. Svjetskoj konferenciji o istraživanjima o buloznoj epidermolizi i 4. Konferenciji o EB-CLINET-u

Od 24. do 27. rujna 2017. godine u Salzburgu (Austrija) po prvi puta su istovremeno održane EB2017 – 5. Svjetska konferencija o istraživanjima o buloznoj epidermolizi i 4. Konferencija o EB-CLINET-u. Više od 300 sudionika iz 32 države okupilo se kako bi predstavilo novosti i inovacije u istraživanjima te njihovu povezanost s kliničkom provedbom i koristi za pacijente – “od laboratorija do kreveta”

Znanstvenici, liječnici specijalisti i predstavnici DEBRA organizacija sudjelovali su u nizu panela i radnih skupina, a kao jedan od malog broja prisutnih pacijenata, među njima je bio i Matija Zmazek, koordinator naših članova.

Nastavno na dosadašnju aktivnu suradnju s drugim DEBRA organizacijama i krovnom mrežom DEBRA International, predstavnici DEBRE Hrvatska članovi su radnih skupina za izradu smjernica za najbolju kliničku praksu, radnu terapiju, psihosocijalnu potporu i operaciju šaka. Tijekom konferencije održani su sastanci svih radnih skupina prilikom kojih je razmijenjeno značajno korisno iskustvo te su otvorena nova pitanja koja je potrebno adresirati.

Predsjednica DEBRE Hrvatska, Vlasta Zmazek istaknula je kako je interesantno sudjelovati u ovakvim aktivnostima jer je tu na jednom mjestu moguće dobiti uvid u sva aktualna istraživanja i najnovije informacije o stadijima najznačajnijih istraživačkih projekata od kojih je svako u različitoj fazi provedbe. Na taj način osigurava se interdisciplinarna razmjena znanja i iskustva koja je neophodna za daljnji razvoj dijagnostike i terapija koje bi bile dizajnirane prema potrebama pacijenata. Gđa Zmazek nastavlja: “Posebno nam je drago susresti se s dugogodišnjim prijateljima i poznanicima, upoznati nove, naučiti nešto, razmjeniti iskustva, ali i uvjeriti se da se DEBRA Hrvatska sa svojim aktivnostima i projektima, servisima i podrškom koju pruža svojim članovima smatra primjerom dobre prakse i primjene inovacija među DEBRA organizacijama.”

Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content