Od 24. do 27. rujna 2017. godine u Salzburgu (Austrija) po prvi puta su istovremeno održane EB2017 – 5. Svjetska konferencija o istraživanjima o buloznoj epidermolizi i 4. Konferencija o EB-CLINET-u. Više od 300 sudionika iz 32 države okupilo se kako bi predstavilo novosti i inovacije u istraživanjima te njihovu povezanost s kliničkom provedbom i koristi za pacijente – “od laboratorija do kreveta”

no-repeat;center top;;

auto

Znanstvenici, liječnici specijalisti i predstavnici DEBRA organizacija sudjelovali su u nizu panela i radnih skupina, a kao jedan od malog broja prisutnih pacijenata, među njima je bio i Matija Zmazek, koordinator naših članova.

no-repeat;center top;;

auto

Nastavno na dosadašnju aktivnu suradnju s drugim DEBRA organizacijama i krovnom mrežom DEBRA International, predstavnici DEBRE Hrvatska članovi su radnih skupina za izradu smjernica za najbolju kliničku praksu, radnu terapiju, psihosocijalnu potporu i operaciju šaka. Tijekom konferencije održani su sastanci svih radnih skupina prilikom kojih je razmijenjeno značajno korisno iskustvo te su otvorena nova pitanja koja je potrebno adresirati.

no-repeat;center top;;

auto

Predsjednica DEBRE Hrvatska, Vlasta Zmazek istaknula je kako je interesantno sudjelovati u ovakvim aktivnostima jer je tu na jednom mjestu moguće dobiti uvid u sva aktualna istraživanja i najnovije informacije o stadijima najznačajnijih istraživačkih projekata od kojih je svako u različitoj fazi provedbe. Na taj način osigurava se interdisciplinarna razmjena znanja i iskustva koja je neophodna za daljnji razvoj dijagnostike i terapija koje bi bile dizajnirane prema potrebama pacijenata. Gđa Zmazek nastavlja: “Posebno nam je drago susresti se s dugogodišnjim prijateljima i poznanicima, upoznati nove, naučiti nešto, razmjeniti iskustva, ali i uvjeriti se da se DEBRA Hrvatska sa svojim aktivnostima i projektima, servisima i podrškom koju pruža svojim članovima smatra primjerom dobre prakse i primjene inovacija među DEBRA organizacijama.”

no-repeat;center top;;

auto

3045,3046,3047,3048,3049,3050

3

medium

Debra Doniraj Button