DEBRA PRAVILA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize uskladila  se s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka i zato smo kreirali DEBRA Pravila o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju od 25. svibnja 2018. godine.

Voditelj zbirke podataka je DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize  na adresi Prilaz Gjure Deželića 30, Zagreb.

KONTAKT:

e-pošta: info@debra-croatia.com

Tel: +385 1 4555 200

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize provodi programe za djecu oboljelu od bulozne epidermolize – djeci leptirima i drugih rijetkih dermatoloških bolesti zahvaljujući podršci donatora. Ni jedan od naših programa za pomoć najranjivijoj skupini djece ne bi bio moguć bez Vas. Stoga nam je važna briga o Vašim podacima, u koje dobivamo uvid kada donirate za djecu leptire.
U nastavku možete doznati više o tome kako prikupljamo, koristimo i čuvamo Vaše osobne podatke.
Molimo vas da pozorno pročitate ovaj tekst. Dajući nam uvid u svoje osobne podatke, istovremeno pristajete na njihovo prikupljanje i korištenje na načine opisane u tekstu.
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas nazovite na 01 4555 200, od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati ili nam pošaljite elektroničku poruku na  info@debra-croatia.com

Kako prikupljamo podatke

Podaci su ključni u našem nastojanju da pomognemo najranjivijim djevojčicama i dječacima u Hrvatskoj. Pomažu nam da za djecu djelujemo na najučinkovitiji mogući način te da naša komunikacija s Vama bude pravovremena i relevantna.

Podatke prikupljamo u sljedećim situacijama i na sljedeće načine:

 • Kada ste u izravnoj interakciji s nama – primjerice, kada nam donirate  sredstva općom uplatnicom ili nazočite nekom našem događaju. Ponekad ćete komunicirati s tvrtkom ili organizacijom koja djeluje u naše ime, no mi smo i dalje ti koji su odgovorni za Vaše podatke.
 • Kada posjetite našu internetsku stranicu – prikupljamo podatke poput onih o podstranicama koje posjećujete ili o poveznicama koje klikom odabirete. Ti nam podaci pomažu da unaprijedimo svoju stranicu i Vaše korisničko iskustvo te da s Vama dijelimo informacije ili apele za koje mislimo da će vas zanimati. Kao i većina drugih internetskih stranica, i mi pritom koristimo „kolačiće”, no ti se podaci koriste kao skupne, anonimne informacije iz kojih se ne mogu identificirati pojedinci. Više o upotrebi „kolačića” možete saznati ovdje.
 • Iz drugih izvora podataka koji su javno dostupni – kako bi nam pomogli da Vas bolje razumijemo i osiguramo da je naša komunikacija prilagođena Vama! Da bismo to mogli, ponekad ćemo se koristiti javno dostupnim izvorima podataka (poput telefonskog imenika) ili informacijama objavljenima u medijima.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo? 

 • Osnovne osobne podatke (npr. ime i prezime) i podatke neophodne za komunikaciju (npr. adresa, e-pošta, telefon)
 • Dodatne osobne podatke (npr. OIB isključivo u slučaju sklapanja ugovora)
 • Informacije o komunikaciji s DEBRA, društvom oboljelih od bulozne epidermolize i informacije o odabranim (preferiranim) načinima komunikacije s DEBRA, društvom oboljelih od bulozne epidermolize
 • Informacije o uplatama ostvarenim prema DEBRA, društvu oboljelih od bulozne epidermolize
 • Slike i video sadržaj koje se pohranjuju temeljem izričite pisane privole
 • Podatke koje prikupljamo putem tzv. kolačića postavljenih u Vaš internet preglednik kao primjerice IP adresa s koje se pristupa internet stranici, vrijeme pristupanja i slično. Sve informacije o kolačićima dobit ćete pri prvom posjetu internet stranici na temelju kojih možete dati ili uskratiti privolu za upotrebu kolačića koji nisu nužni da bi Internet stranica ispravno funkcionirala. Važno je naglasiti da se postavke kolačića uvijek mogu podesiti u internet pregledniku i da će Udruga DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize koristiti podatke dobivene putem kolačića samo na temelju Vašeg pristanka.

Koje su pravne osnove za obradu Vaših osobnih podataka?

U skladu s važećim zakonodavstvom iz područja zaštite osobnih podataka Vaše osobne podatke možemo obrađivati:

 • ako ste nam dali suglasnost (koju možete u bilo kojem trenutku opozvati)
  • ako je to potrebno kako bismo mogli ispuniti ugovor s Vama
  • ako je obrada nužna u svrhu zaštite legitimnog interesa Udruge DEBRA, društva oboljelih od  bulozne epidermolize
 • ako to zahtijeva Zakon

Za koje namjene obrađujemo Vaše osobne podatke?

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize Vaše osobne podatke obrađuje samo za određene i legitimne namjene te ih neće obrađivati ni na koji način koji nije u skladu s tim namjenama.

 1. DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize na temelju legitimnog interesa ili dobivene suglasnosti može s Vama stupiti u kontakt kroz sljedeće komunikacijske kanale, a kako bi osigurali provođenje osnovne djelatnosti Udruge slanjem informacija o radu i misiji DEBRA, društva oboljelih od bulozne epidermolize te pozivom na donaciju ili sudjelovanje u radu DEBRA, društva oboljelih od bulozne epidermolize, kao i zbog rješavanja upita ili administrativnih procesa
  • Putem izravne pošte(kako bi osigurali provođenje osnovne djelatnosti Udruge DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize svi naši primatelji pošte u određenom trenutku u prošlosti su imali javno dostupnu adresu ili pružili suglasnost putem tada zakonski reguliranih obrazaca. Ako se od početka naše komunikacije s Vama do danas što promijenilo, u svakom trenutku ste slobodni javiti nam se na adresu e-pošte info@debra-croatia.com, kako biste prestali primate našu izravnu poštu. Pozivamo vas da svoja prava na upravljanje podacima detaljno proučite niže u Pravilniku.
  • Putem e-pošte ili newslettera (kako bismo odgovorili na Vaše upite i/ili riješili postojeća otvorena pitanja, potaknuli Vas na nematerijalni doprinos Udruzi ili Vas želimo obavijestiti o radu Udruge DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize, što ste nam omogućili putem suglasnosti e-poštom ili u tiskanoj formi.
  • Putem telefona(kao javno dostupne informacije ili temeljem Vaše suglasnost kako bismo Vam pozivom zahvalili na Vašoj donaciji)
 2. Udruga DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize provode osnovno profiliranje temeljem opravdanog (legitimnog) interesa kako bismo Vas mogli kontaktirati na način i učestalost koja najbolje odgovara Vama, ali i u interesu je i dobroj vjeri u misiju i rad Udruge DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize u vidu smanjenja troškova korištenja pojedinih kanala komunikacije. Budite sigurni da ni na koji način ne provodimo automatiziranu obradu podatka s ciljem utvrđivanja osobnih aspekata pojedinaca.

Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju Vaše osobne suglasnosti ili temeljem legitimnog interesa, pohranjujemo trajno, odnosno do Vašeg opoziva koji Vam je omogućen u svakom trenutku slanjem e-maila na adresu e-pošte info@debra-croatia.com  ili u slučaju prestanka odnosa bez izričitog opoziva, nakon tri godine.

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju zakona ili ugovornog odnosa s Vama čuvamo sve dok to propisuje Zakon.

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

Na koji način štitimo Vaše osobne podatke?

Pazimo da su uspostavljene sve odgovarajuće kontrole kako bismo se dobro brinuli o Vašim podacima.

Svi djelatnici koji imaju pristup osobnim podacima razumiju važnost čuvanja Vaših podataka u svakom trenutku te prolaze obuku koja im u tome pomaže.

Osiguravamo najstrože kontrole za financijske, osjetljive i druge kategorije podataka u skladu s regulatornim i pravnim obvezama za upravljanje ovim vrstama informacija.

Kada jednom zaprimimo Vaše podatke, dajemo sve od sebe kako bi oni bili sigurni u  našim sustavima i tijekom prijenosa između naših sustava i naših partnera koji rade za nas.

S kime dijelimo Vaše podatke

Povremeno ćemo Vaše podatke podijeliti s partnerima, pružateljima usluga i dobavljačima, koji u naše ime provode aktivnosti (koje posredno pridonose dobrobiti djece) dogovorene ugovorima. Time je zajamčeno da suradnici djeluju isključivo prema DEBRA-inim uputama te da Vaše podatke neće koristiti za svoje vlastite svrhe ili ih dijeliti s trećim stranama.

Naši suradnici poštuju standarde zaštite osobnih podataka te imaju uspostavljene sustave i procese kojima se štiti privatnost vaših podataka. Obećavamo da će Vaši podaci uvijek biti sigurni s nama te da ih nikada nećemo prodati ili zamijeniti za informacije s drugim organizacijama.

Ako ste korisnici društvenih mreža, Vaše ćemo podatke možda upotrijebiti kako bismo vama i drugima poput Vas putem tih platformi javili najnovije vijesti i informacije o tome kako možete podržati ranjivu djecu. Ciljanu komunikaciju i oglašavanje na društvenim mrežama možete onemogućiti na internetskim stranicama ili aplikacijama kao što su FacebookInstagram i Google.

Postoji mogućnost da ćemo otkriti Vaše osobne podatke ako se to od nas traži zakonom ili ako vjerujemo da je takav čin nužan za zaštitu i obranu prava, vlasništva ili sigurnosti DEBRA-e,  naših internetskih stranica, naših posjetitelja te za druge zakonske svrhe.

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content