DEBRA sudjelovala na dvije konferencije, simpoziju i edukaciji

Završna konferencija projekta Zdravstveni opservatorij

Izvršna direktorica, predsjednica te zdravstvena edukatorica DEBRE sudjelovale su 24. listopada 2023. na Završnoj konferenciji projekta „Zdravstveni opservatorij“ te Sajmu zdravstvenih inovacija koji se održao u HUB385.

Na završenoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta, a cijeli projekt „Zdravstveni opservatorij“ isporučio je niz jedinstvenih i kvalitetnih istraživanja, ali i smjernica za zdravstveni sustav i javnu politiku.

DEBRA kao pridružena članica uključila se u projekt tijekom druge godine provedbe. Sudjelovali smo u izradi smjernica „Integracija skrbi i koncept 24/7/365“ te „Neformalna skrb i pružanje podrške neformalnim njegovateljima.

Više o samom projektu nalazi se na: https://zdravstveniopservatorij-krijesnica.hr/

Završna konferencija projekta „Ženski stav za sustav“

Izvršna direktorica i zdravstvena edukatorica DEBRE sudjelovale su 17. studenog 2023. u Tuheljskim toplicama na Završnoj konferenciji projekta „Ženski stav za sustav!“- sveobuhvatna podrška i osnaživanje žena s izazovima rijetkih bolesti.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta te istraživanja o problemima žena s rijetkim bolestima i majki djece s rijetkim bolestima. Sudjelovanjem na konferenciji dali smo podršku ovom vrijednom projektu te pozitivan doprinos prikazivanjem primjera iz prakse s kojima se kao udruga susrećemo u radu.

Stručna edukacija u organizaciji udruge Spektar

Zdravstvena edukatorica i radna terapeutkinja DEBRE sudjelovale su 3. studenog 2023. na stručnoj edukaciji u organizaciji udruge Spektar putem Google Meet platforme.

Održane su edukacije na temu:

  • Predavanje o obitelji centriranom pristupu
  • Upotreba potpomognute komunikacije
  • Usmjerenost na roditelje u terapijskim pristupima
  • Terapijsko hranjenje

Zahvaljujemo kolegicama iz udruge Spektar na prikazu primjera iz prakse koji će nam koristiti u daljnjem radu. I veselimo se suradnji i umrežavanju.

Sudjelovanje na 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

Izvršna direktorica DEBRE sudjelovala je na tradicionalnom 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi „Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom- o nama uvijek s nama- od slogana do realnosti“. Simpozij je održan u hotelu Diplomat 27. i 28. studenog 2023. u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske- SOIH, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sudjelovanjem na simpoziju upoznala se sa izmjenama i dopunama u Zakonu, a koji su važni za naše korisnike udruge.

Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content