Podrška Međunarodnom tjednu svjesnosti o buloznoj epidermolizi

12196205_1017975128246779_2480279778614522799_n

Najavljena događanja za Međunarodni tjedan kojim povećavamo svjesnost o buloznoj epidermolizi obilježena su mnogim aktivnostima u samoj Udruzi, ali i izvan nje. U sklopu tjedna, točnije 28.10. stabla na Cvjetnom trgu omotana su medicinskim zavojima kako bi se ukazalo na “svakodnevnicu u zavojima” oboljelih. Svojim prilogom Udrugu je podržao HRT emisijom Dobro Jutro, Hrvatska. Zatim, djeca iz dječjeg vrtića Izvor podržali su “djecu leptire” edukativno-kreativnnim radionicama. Izrađivali su privjeske od plastične folije, oslikavali te izrađivali origami modele na temu leptira. Njihovi radovi izloženi su na završnom događanju na Cvjetnom trgu.

Podrška nije izostala od strane medicinskih djelatnika odnosno doktori i medicinske sestre u bolnicama KBC Šalata, Klinika za dječje bolesti Zagreb “Klaićeva”, Klinička bolnica “Sveti duh” i KB Dubrava nosili su ljubičaste majice s likom leptira. Inicijativom gradonačelnika Zvonimira Novosela Grad Jastrebarsko podržalo je ovu rijetku bolest – Jaskanca Marka Petrovića i njegovu kćer Noru koji su također “djeca leptiri”, omatajući medicinskim zavojima drveće na glavnom trgu.

Ovim putem Udruga Debra zahvaljuje se svima koji su pridonijeli i podržali ovu akciju. Također, veliko hvala Gradu Zagrebu na sponzorstvu tematskih ljubičastih majica.

Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content