Međunarodni tjedan svjesnosti o buloznoj epidermolizi

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi od 25.-31. listopada donosimo aktivnosti tematski prilagođene “djeci leptirima”.

U tjednu koji prethodi tim liječnika pod čijom specijalizacijom je bulozna epidermoliza podržat će “djecu leptire” nošenjem ljubičastih majica s bijelim leptirima. Organizirane su i  tematske edukativno-kreativne radionice s djecom iz Dječjeg vrtića Izvor.
Likovnu radionicu vodit će diplomirana slikarica Manuela Vladić Maštruko, a muzejska pedagoginja Tehničkog muzeja, Katarina Ivanišin Kardum naučit će djecu izrađivati leptire od plastične folije uz pomoć škarica i drvenih bojica. Uz to, Krešimir Rajki, autor mnogih origami modela, održat će radionicu origamija.
Izrađene radove na temu leptiri moguće je pogledati na završnom događanju 30. listopada 2015. godine između 11 i 18 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Ono što želimo postići u ovom tjednu je prije svega, ugodniji boravak pacijenata u bolnicama, ali i metaforički ukazati na odnos čovjeka prema prirodi te senzibilizirati javnost o pojačanoj osjetljivosti na bol zamatanjem stabala u zavoje na Cvjetnom trgu.  Prilikom završnog događanja prisustvovat će oko 30 volontera koji će biti na raspolaganju za sva moguća pitanja o “djeci leptirima”, ali i načinima kako im pomoći. Također, moći će se pogledati  i radovi malenih prijatelja iz Dječjeg vrtića Izvor te majice, ručnici, od toga broševi i narukvice iz vlastite proizvodnje.

Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content