Održan DEBRA International Congress 2016

Od 22. do 25. rujna 2016. godine u Zagrebu, u hotelu Westin u organizaciji DEBRA Hrvatska i DEBRA International održan je DEBRA International Congress. Na kongresu je sudjelovalo ukupno 210 sudionika iz ukupno 33 zemlje. Iznimno nam je drago što su kongresu prisustvovali sudionici iz zemalja regije. Na kongresu su prisustvovala i 23 člana DEBRA Hrvatske, a tijekom kongresa bila je organizirana animacija i čuvanje djece što je roditeljima omogućilo prisustvovanje na predavanjima.Na otvorenju kongresa sudionicima se obratila Vlasta Zmazek, predsjednica DEBRA Hrvatske, te predstavnik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predstavnica ministra zdravlja Daria Nakića i predstavnica gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića.

Bogat program sastojao se od 21 predavanja istaknutih imena iz svjetskih eminentnih centara (Stanford, Groningen i drugih ), okruglog stola za liječnike, 3 radionice, te 6 poster prezentacija. Svoj doprinos programu dalo je 10 stranih predavača, 5 predavača DEBRE International, kao i 4 predavača iz Hrvatske te predstavnici pacijenata Matija Zmazek i Mirza Kahriman. Program kongresa imao je za cilj razmjenu iskustva, uključivanje pacijenta u donošenje odluka vezano za istraživanje i terapiju te stavljanje pacijenta u središte pozornosti s naglaskom na osiguravanje što kvalitetnijeg života oboljelih. Sudionici kongresa mogli su saznati rezultate kliničkih istraživanja kod bulozne epidermolize, saznati iskustva roditelja oboljelih i o kvaliteti života o kojoj se sve više govori. Predavanje na temu „Komunikacijske vještine“ dojmilo je sudionike kongresa, a iznimno smo ponosni na organizaciju sestrinskog i nutricionističkog foruma te okruglog stola za liječnike na kojem su sudionici mogli razmjenjivati svoja iskustva iz rada.

20 godina rada udruge DEBRA Hrvatska

DEBRA Hrvatska na kongresu je obilježila i 20 godina svoga rada. Uz program Gala večeri prikazan je dokumentarni film kojeg je snimio član DEBRA Hrvatske,’ leptir’ Marko Petrović. Odaziv na Gala večeru pokazao je kako DEBRA Hrvatska iza sebe ima niz prepoznatih i priznatih dostignuća u organiziranju skrbi za oboljele od bulozne epidermolize.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na kongresu, a posebno sponzorima i donatorima koji su omogućili uspješnu organizaciju kongresa.

Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom

Tip donacije

Iznos donacije

Osobni podaci

Skip to content