Međunarodni DEBRA kongres

Od 16. do 19. rujna 2021. održan je međunarodni DEBRA kongres, a domaćin je ove godine bila DEBRA Rusija. Iako zbog pandemije COVID 19 sudionici nisu mogli sudjelovati uživo u Moskvi kako je bilo planirano, DEBRA Rusija se potrudila da kongres bude virtualno zanimljiv i jako dobro organiziran te su sudionici mogli osim na virtualna predavanja, prošetati i do pultova skoro svih svjetskih DEBRA organizacija te pogledati kratku prezentaciju njihovog rada, zatim, izložbenog prostora s posterima i sudjelovati na raznim radionicama. 40 stručnjaka o buloznoj epidermolizi gostovalo je na kongresu te podijelilo svoja iskustva, a prisustvovalo je oko 20 000 sudionika iz 137 zemalja.

Na kongresu se govorilo o istraživanjima, kliničkom razvoju, a sudionici su također mogli postaviti pitanja predavačima.

Tokom prvog dana spomenuta su temeljna pretklinička istraživanja, a neke od glavnih tema bile su rak kože, terapije matičnih stanica, presađivanja tkiva i genska terapija. Tokom drugog dana održane su radionice za zdravstvene djelatnike i pacijente, a govorilo se i o projektima osvještavanja javnosti i prikupljanja sredstava u vrijeme pandemije. Posljednji dan kongresa ostavljen je za teme oralnog zdravlja, menadžmenta u sestrinstvu, radne terapije i drugi izazova u terapijama. 

Sretni smo da smo sudjelovali na još jednom međunarodnom DEBRA kongresu te da smo kroz poster mogli prikazati primjer iz prakse te suradnju DEBRE sa stručnjacima u Hrvatskoj. 

Željno iščekujemo sljedeći kongres nadajući se da će se održati uživo!

Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content