Integracije djece s buloznom epidermolizom u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja

ODRŽAN WEBINAR NA TEMU

INTEGRACIJE DJECE S BULOZNOM EPIDERMOLIZOM U SUSTAV PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Webinar u organizaciji DEBRE na temu Integracija djece s buloznom epidermolizom (EB) u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja održan je 15. prosinca 2022. godine na ZOOM platformi.

Teme obuhvaćene webinarom bile su rana intervencija i proces integracije djece s rijetkim bolestima u predškolsku ustanovu, spoznaje iz radne terapije koje pridonose odgojitelju u radu s djetetom s EB te primjer inkluzije djeteta s buloznom epidermolizom u predškolsku ustanovu redovnog programa. Webinar je bio namijenjen za odgojitelje, stručno osoblje vrtića, zdravstvene voditelje, a na webinaru je sudjelovala 31 osoba.

Zaključak webinara je da je iznimno bitno stvaranje inkluzivne kulture, prilagođavanje sustava pojedinim potrebama djece uz individualni pristup. Dobrobiti uključenja djeteta s EB u odgojno obrazovnu ustanovu i više je nego potrebno za djetetov rast i razvoj. Osim usvajanja znanja i razvijanja vještina, djeca boravkom u odgojno obrazovnoj ustanovi izgrađuju svoju osobnost i ponašanje, socijaliziraju se, sklapaju prijateljstva i obogaćuju svoj emocionalni život. Kako bi djetinjstvo djece s EB bilo ispunjenije i kvaliteta života bolja, potrebno im je dati priliku uključenja u predškolsku ustanovu. Iako se naizgled čini teško i zastrašujuće za roditelje i odgojitelje, to ne znači da je i nemoguće.

Zajedničkim snagama i suradnjom roditelja i odgojitelja, dijete s buloznom epidermolizom može ostvariti svoj potencijal i uspješno se integrirati u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.

Integracija djece s buloznom epidermolizom (EB) u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja
Dijeli: viber

Košarica za kupovinu

0

Nema proizvoda u košarici.

Nastaviti s kupovinom
Debra Doniraj Button Skip to content