Budi mi blizu

Budi mi blizu

Financira: HEP,  iznos: 16.000,00, trajanje 01.06.2018. – 31.12.2018.

MDOMSP iznos 70.000,00, trajanje 1.12.2018.-30.11.2019.

Osnovni ciljevi:

Osigurati oboljelom djetetu blizinu obitelji dok je radi liječenja u bolnici (pružajući obitelji besplatan smještaj u našem centru) te  pružiti  roditeljima zaokružena cijelinu psihosocijalnih usluga, provedbom koje osigurava stabilno i poticajno obiteljsko okruženje.

Planirani ciljevi:

  1. Dobrom koordinacijom kontrolnih pregleda i zahvata sa smještajnim kapacitetima, osigurati da svi obave sve potrebno i da imaju i besplatan smještaj.
  2. Za vrijeme boravka u našem apartmanu pružiti roditeljimasvu potrebnu pomoć
  3. Detektirati individualne potrebe te osigurati pomoć u rješavanju problema ( posjet psihologa i slično)

Ostvareni cijelvi:

Sve obitelji mogle su koristiti apartman za potrebe liječenja te im je za vrijeme liječenja bila osigurana kompletna psihosocijalna potpora.

Za vrijeme kad apartman nisu koristili članovi naše udruge, apartman su koristili članovi Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Planirani rezultati:

  1. Smanjene su komplikacije koje bi uslijedile radi neredovitih kontrola, pa je unaprijeđeno opće zdravstveno stanje oboljelog djeteta.
  2. Oboljela djeca u najtežem razdoblju kada moraju u bolnicu ( što je kod ove bolesti jako često) imaju osiguranu pratnju svoje obitelji. To im daje osjećaj sigurnosti i pomaže lakše prebroditi taj period. Posljedično oporavak djeteta je brži i sa boljim rezultatima.
  3. Kroz individualne radionice psihosocijalne potpore, koje provodimo sa obitelji za vrijeme boravka u apartmanu, mame su naučile kako se nositi s bolešću djeteta, te kako mu pružiti kvalitetnu potporu i poticajno okruženje, kada izađe iz bolnice.

Ostvareni rezultati:

Tijekom ove godine 8 obitelji koristile su naše smještajne kapacitete na period dulji od 2 tjedna ( neki i 2 mjeseca ovisno o periodu bolničkog liječenja) a na dan/dva ( radi obavljanja kontrolnih pregleda) još 14 obitelji. Popunjenost apartmana bila je gotovo 100%

U tom periodu odgovorili smo na sve potrebe članova i njihovih obitelji koje su se pojavile.

 

Debra Doniraj Button